Параграф22 Daily

§22 Новини

Спряха разследването срещу полицай, обвинен в подкуп

Врачанският окръжен съд спря разследването срещу полицейски служител от районното управление на Бяла Слатина, обвинен в корупция, съобщава "Конкурент".

Окръжната следствена служба започнала проверка по случая след сигнал от земеделски производител, който заявил, че системно набутвал пари на униформения. По-късно полицаят се сдобил и с обвинение. Делото срещу него обаче е прекратено, тъй като не са събрани достатъчно данни, които да потвърдят обвиненията. Постановлението на прокуратурата, с което се спира разследването по тази причина беше потвърдено от състав на Врачанския окръжен съд.

От материалите по делото става ясно, че повдигнатото обвинение е за престъпление, извършено от лятото на 2011 г. до февруари 2014 г. Земеделецът, който стопанисвал няколко бази в регион Бяла Слатина, твърдял пред органите на съдебната власт, че е давал различни суми на полицая, за да осъществява по-строг контрол в обектите му и да не се допускат кражби.

„При разследването са извършени всички необходими действия за събиране на възможните доказателства и потенциалът на разследването за разкриване на обективната истина по случая е изчерпан“, се казва в съдебното определение, с което бе потвърдено становището на прокурора за спирането му. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – София.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във