Параграф22 Daily

§22 Новини

Средната класа на Острова пострада от „шест загубени години”, заради финансовата криза

Финансовото състояние на домакинствата от средната класа във Великобритания се е влошило през последните шест години на рецесия, дори повече от това на румънските, българските и словенските домакинства, показва ново международно проучване, проведено под егидата на УНИЦЕФ, съобщава местният високотиражен таблоид The Telegraph - един от рупорите на средната клас на Острова.

Домакинствата в 18 европейски страни са пострадали от „голям спад” на своите приходи, които се върнали на нивата на които са били седем години по-рано, показва още докладът на УНИЦЕФ.
Средните приходи за семейства с деца във Великобритания през 2012 г. са паднали до нива невиждани от 2006 г. насам, което нагледно демонстрира разрушителния ефект на кризата върху бюджетите на домакинствата. Само в Гърция домакинствата,  които най-много пострадаха от невижданата финансова криза в страната и от нейните последици, са загубили 14 години прогрес - най-лошият пример за отрицателните последици на финансовата криза в света.
Великобритания се класира заедно с Латвия и Белгия с шест загубени години, което я поставя в положение по-лошо от това на България, Естония, Малта, Румъния и Словения, където положителният растеж на доходите на домакинствата започна още преди четири години.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във