Параграф22 Daily

§22 Новини

Среднощна стрелба и полицейско преследване при обир на няколко казина в Сливен

Среднощна стрелба и полицейско преследване в Сливен. Оперативните действия започнали след подаден на 31 август сигнал за грабеж със заплаха, осъществен от игрална зала в Сливен. В процеса на незабавно започналата работа по случая, били приети и други два идентични сигнала. Подателите обяснявали, че извършителят бил маскиран и в два от случаите е използвал оръжие, чийто вид е в процес на изясняване. Според първоначалните данни, при трите случая той успял да отмъкне общо около 2100 лева.

След сигнал към полицията униформените го обградили в центъра на града. При опит да избяга се наложило да произведат изстрели. Мъжът е арестуван тази сутрин и в момента е на разпит, съобщи говорителят на ОД на МВР-Сливен.

Наред с оперативните действия били организирани и заградителни дейности, както и засилено полицейско присъствие в обекти с 24-часов режим на работа в целия град. В резултат на това, около 3 часа тази сутрин полицейските служители задържали извършителя при опит за нов грабеж, също в игрална зала. В близост до мястото на задържането са намерени маска, ръкавици и оръжие. Задържаният е на 27 години, от Сливен, с криминалистически регистрации.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във