Параграф22 Daily

§22 Новини

Среща в ПРБ с представители на ОССЕ преди предстоящите избори

Заместник-главният прокурор Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, прокурор Ваня Стефанова - завеждащ отдел във Върховна касационна прокуратура и прокурор Клементина Паличева, проведоха работно съвещание с представителите на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Присъстваха Марсел Надж - заместник-ръководител на мисията, Енира Броницкая - правен анализатор, Илина Дякова - асистент на правния анализатор.

На срещата бяха обсъдени мерките, които Прокуратурата на Република България е предприела за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността й за активно взаимодействие между институциите с цел  гарантиране провеждането на честен и прозрачен вот.

Представителите на ОССЕ бяха информирани, че е създадено Национално междуведомствено звено, в което влизат Прокуратурата на Република България и Държавна агенция „Национална сигурност“. Те бяха запознати и с броя на образуваните досъдебни производства и преписки, свързани с нарушения на политическите права на гражданите, както и с броя внесени искания до ЦИК за снемане на имунитета на един кандидат за президент и на двама кандидати за народни представители за извършени от тях престъпления от общ характер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във