Параграф22 Daily

§22 Новини

Срещи на министър Бойко Рашков с чужди дипломати

S 250 15f28707 e40b 4ee7 90fb 7091f9488b10

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков проведе протоколна среща с Н. Пр Кристоф Айххорн, посланик на ФР Германия в София. Двете страни изразиха задоволство от високото равнище на диалога и професионално сътрудничество между България и ФР Германия в областта на вътрешните работи и сигурността.

Министър Рашков запозна посланик Айххорн с основните приоритети в дейността си на служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи, сред които особена важност има гарантирането на честни и прозрачни парламентарни избори през м. юли тази година.

От своя страна посланикът на ФР Германия изтъкна важността на взаимното доверие и установените много добри контакти между България и Германия, в т.ч. в областта на вътрешните работи.

Министър Бойко Рашков проведе работна среща с посланика на Република Турция у нас. Той запозна Н. Пр. Айлин Секизкьок,  посланик на Република Турция в София, с основните си приоритети като служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи.

Двете страни потвърдиха устойчивия характер на отношенията в областта на вътрешните работи и заявиха готовност за тяхното продължаване и надграждане. Обсъдени бяха приоритетите на съвместната работа, сред които мерките за охрана на общата граница и полицейското сътрудничество.

Facebook logo
Бъдете с нас и във