Параграф22 Daily

§22 Новини

Срещу 500 лева бивш борец взривил колата на адвокат Красимир Босев

Бивш борец взривил колата на адвокат Красимир Босев в Монтана срещу 500 леваНаемник е взривил автомобила на монтанския адвокат Красимир Босев, научи агенция BulNews. Анентаторът взел малка сума пари за престъплението, получил максимум 500 лева, за да изпепели колата на прависта, твърдят запознати от МВР дирекцията в областния град.

Бивш борец с прякор Баджика посегнал на автомобила на юриста в началото на октомври. Разбойникът е от монтанското село Смоляновци, казва се Цветан и е на 55 години.

Подпалвачът е готов и за 5 лева да извърши престъпление, тъй като не може да си намери работа заради множеството си присъди. Преди време работел като охранител, но днес никой не смеел да го наеме. Затова е избрал по криминален начин да си осигурява прехраната. Осъждан е 17 пъти - за грабежи, побои (включително над полицай), изнасилване.

Баджика бе заловен още в края на миналия месец, като е оставен за постоянно в ареста. Изготвените експертизи доказват, че именно той е авторът на бомбената атака. Криминалистите очакват апашът да разкрие кой му е възложил поръчката. Предполага се, че покушението е заради работата на правозащитника.

Гаражът на адвокат Красимир Босев бе взривен на 7 октомври, от което изгоря до основи автомобила му. От експлозията пострадаха още два гаража и един апартамент. Животът на 12 семейства в жилищната кооперация на адвоката беше застрашен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във