Параграф22 Daily

§22 Новини

Срязали спирачките на колата на Мартин Димитров

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров се оплака, че колата му е била умишлено повредена. Някой е прерязал метална тръба, от която е изтекла спирачната течност, съобщиха Нова телевизия и БТА.

Депутатът обясни, че паркира автомобила си в района на пазара „Димитър Петков” в столицата, на улицата и че не разполага с гараж. Колата се ползва от него и от съпругата му и е "Пежо 207" на осем години.

„Жена ми трудно намира места за паркиране пред вкъщи и трябваше аз да потърся място. Когато тръгнах да паркирам автомобила, педалът на спирачката потъна докрай, което е необичайно. Успях бавно да закарам колата до сервиз. От там ми се обадиха притеснени и дори ми пратиха снимки. Според тях някой целенасочено и злонамерено е прерязал метална тръба, от която е изтекла спирачната течност”, разказа Мартин Димитров.

По думите му, майсторите са били категорични, че металната тръба не би могла сама да се скъса по този начин. Депутатът допълни, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е била уведомена незабавно за случая и полицията води разследване.

„Румяна Бъчварова реагира мигновено, свърза ме с нейни колеги, които ще направят оглед на автомобила, аз ще дам показания”, обясни той.

Мартин Димитров заяви, че най-вероятно „покушението” срещу автомобила му и индиректно срещу него е във връзка с две теми: КТБ или цените на горивата. По двете теми депутатът работи изключително активно. На въпрос дали, според него, целта е сплашване или опит за убийство, Димитров отговори - "Знам ли, но знам, че няма да се откажа от това, което работя, просто ще бъда по-внимателен".

Димитров изрази скептицизъм, че извършителят/извършителите ще бъдат открити от полицията, тъй като, съдейки по професионалните действия, депутатът определя извършителите като професионалисти, а такива хора, по думите му, трудно се залавят. "Длъжни сме като граждани да сигнализираме в полицията, скептичен съм, тъй като това ми звучи като дело на професионалисти. Да срежеш метална тръба, си носиш специални инструменти, т.е. трябва да познаваш много добре такъв вид автомобил, да знаеш къде е тръбата, защото е на необичайно място", разясни Мартин Димитров. Затова заключи, че вероятно става въпрос за "някой, който добре се е подготвил да го направи".

Той допусна, че спирачките са срязани през нощта, защото живее на оживена улица в столицата и в светлата част от деня е по-трудно. Димитров уточни, че около дома му има камери, тъй като има няколко магазина, и се надява да са заснели извършителите. "Не съм наясно какъв е техният периметър, но полицията ще го провери", коментира още депутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във