Параграф22 Daily

§22 Новини

Сривът в цените на суровия петрол повалиха и цените на имотите в „енергетическите центрове“ на САЩ

САЩ все повече усещат и горчивите странични плодове от предизвиканата от тях световна стагнация в цените на суровия нефт. Сривът на котировките повали и цените на недвижимостта в „енергетическите центрове“ на САЩ, местата, където се базират компаниите, работещи преимуществено в енергетическия бизнес, съобщава Bloomberg  като се позовава на изследване на Green Street Advisors LLC.

Започвайки от юни 2014 г., насам, цените на течното злато са паднали с над 50%, и това е  заставило инвеститорите да променят на 180 градуса своите планове, отбелязва изданието. Цените на недвижимите имоти в тези доскоро проспериращи центрове, купени преимуществено с банкови кредити, стремително поевтиняват, защото корпорациите едвам-едвам рефинансират вече своите заеми, които са взели когато цената на суровият петрол е била 100 и повече долара за барел.

В същото време кредиторите стават все по-взискателни към заемоискателите от тези някога процъфтяващи райони на САЩ, които в значителна степен зависят от нефтодобива и преработката на техни горива. „Това може да предизвика сериозни трудности сред длъжниците на банките, които трябва да рефинансират своите ипотечни кредити в такива райони като щатите Тексас и Северна Дакота“, цитира Bloomberg думите на Андреа Брайн, изпълнителен директор  на консултанската компания NewOak Capital LLC.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във