Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП обвини мъж, измамил възрастна жена за ремонт на къща

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж, който с четири отделни деяния измамил 90-годишна жена, че ще извърши ремонт на къща в село Луково, като с това й причинил имотна вреда в размер на 11 500 лева и 2500 евро.

На 19 август 2021 г., в София, ул. "Сердика", с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, Н.Н. възбудил у И.П. заблуждение за това, че ще бъде извършен основен ремонт на триетажната й къща в с. Луково, състоящ се в направа на изолация на външната част на цялата къща. С това си деяние причинил на И.П. имотна вреда в размер на 500 лева.

На 21 август 2021 г., в София, ул. "Сердика", Н.Н. с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, поддържал у И.П. заблуждение, че за извършване на основен ремонт на триетажната къща в с. Луково са му необходими парични средства за закупуването на строителни материали и с това й причинил на имотна вреда в размер на 7000 лева.

За времето от 21 до 23 август 2021 г.  в София, ул. "Сердика", Н.Н. с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, поддържал у И.П. заблуждение за това, че за извършване на основен ремонт на триетажна къща в с. Луково са му необходими още парични средства за закупуването на строителни материали. Взел от И.П. още 2500 евро.

На 23 август 2021 г. в София, ул. "Сердика", Н.Н. продължавал да поддържа у И.П. заблуждение, че за ремонта на къщата са необходими още пари за закупуване на строителни материали и взел още 4000 лева от жената.

След като взел парите, Н.Н. не започнал нито един от обещаните ремонти.

Престъплението, за което обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност, е квалифицирано по НК и предвижда „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във