Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП повдигна обвинение и на третото лице, участвало в хулигански действия в метрото на София

Софийска районна прокуратура води досъдебно производство за хулигански действия в метрото в София, като случаят предизвика висок медиен интерес. Към наказателна отговорност за хулиганство в условията на съучастие бяха привлечени лицата М.С. и С.Т., а днес – 22.07.2020 г., е установено и привлечено към наказателна отговорност и третото лице, извършител на деянието - Е.Б.

Е.Б. е обвинен в това, че на 20 юли 2020 г., в гр. София, на метростанция „Св. Климент Охридски“, в съучастие като извършител с М.С. и С.Т., е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - натиснал бутон „безопасност“ на перона в станцията за път №1 и №2, без да има възникнала аварийна ситуация и деянието е извършено в стратегически обект в София – престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Активните действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура. Назначени са и предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели на деянието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във