Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП предаде на съд мъж, ползвал се от неистински официален документ

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Венцислав М. за това, че съзнателно се ползвал от неистински официален документ - диплома за завършено средно образование, като от него за самото съставяне на дипломата не може да се търси наказателна отговорност - престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 23.04.2019 г. в гр. София, на гише в административната сграда на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, пред системен оператор Б. Б. се явил обвиняемият Венцислав М. Той носел със себе си диплома за завършено средно образование - издадена на Венцислав М., от СОУ „В.В.“, село Х. Обвиняемият подал заявление за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Към заявлението приложил и заверено копие на посочената диплома за завършено образование. Венцислав М. подал на Б. Б. оригинала на дипломата, за да го свери с копието, след което го прибрал.

С цел установяване автентичността на дипломата, представена от обвиняемия, от отдел „Пътна полиция“-СДВР изпратили писмо до СОУ „В.В.“, от учебното заведение съобщили, че лице с имена Венцислав М. не фигурира в нито един регистър. В хода на разследването било установено, че дипломата представлява неистински официален документ.

Разследването срещу обвиняемия Венцислав М. е приключило, като на 22.06.2020 г. е внесен за разглеждане обвинителен акт в Софийски районен съд. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във