Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП предаде на съд възрастен мъж, шофирал с 2,83 промила

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу С. Х., на 75 години, за това, управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 2,83 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

В София, по ул. „Екзарх Йосиф“, обвиняемият С. Х. управлявал лек автомобил, след като бил употребил алкохол. Полицейски служители го спрели за проверка. Той не представил документи за регистрация на автомобила и свидетелство за управление на МПС. Полицейските служители усетили, че обвиняемият силно лъхал на алкохол и наредили на С. Х. да излезе от автомобила, при което същият залитал, държал се неадекватно и заявил, че е много пиян.

На място бил изпратен екип на отдел „Пътна полиция“-СДВР. Пристигналите на място служители изпробвали С. Х. с техническо средство „Алкотест Дрегер 7410+”, като уредът отчел 2,83 промила алкохол в издишания от обвиняемия въздух. На С. Х. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил издаден талон за медицинско изследване, след което бил съпроводен до болничното заведение, където отказал да даде кръвна проба.

Съгласно Наредба №1 за реда за установяване на употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, при отказ за изследване, употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози се установява въз основа на показанията на техническото средство или теста.

Предстои делото срещу обвиняемия С. Х. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във