Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП приключи разследване срещу двамина за опит за кражба на 104 000 лв. от банкомат

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ангел П. и Маруан Е. за това, че направили опит да отнемат чужди движими вещи – парични средства в размер на 104 180 лева, собственост на банка, без съгласие на МОЛ в банката, с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието останало недовършено по независещи от тях причини, като кражбата е в големи размери - престъпление по чл.195, ал.2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

На 25.09.2019г. в гр.София, обвиняемите Ангел П. и Маруан Е. решили да отнемат парични средства от АТМ устройство, собственост на банка, находящо се в партерно помещение на блок в ж.к. „Лагера“. За целта обвиняемите се снабдили с радиостанции и инструменти, които да подпомогнат дейността им по проникване в помещението и разбиването на банкомата. Ангел П. останал в близост до помещението, където се намирало АТМ устройството, като с радиостанция контролирал действията на Маруан Е., който проникнал в помещението, чрез подправен ключ, за да отнеме намиращите се в банкомата парични средства в размер на 104 180 лева.

Около 21.20 ч., на същата дата, служители при ОСПСОВОР – СДВР забелязали обвиняемия Ангел П. Когато видял униформените служители на МВР, Ангел П. побягнал, но се спънал и паднал. Полицейските служители  извършили проверка на Ангел П. и установили, че в ухото му има слушалка, свързана с радиостанция. По същото време, при полицейските служители дошъл техен колега, който заявил, че не може да се влезе в помещението, където се намира АТМ устройството. На мястото полицейските служители установили, че камерата за видео наблюдение в банкомата  е разместена. Служителите започнали да чукат по вратата, като използвали думите: „Полиция, отвори вратата“. Малко след това вратата била отключена от Маруан Е., който излязъл и заявил, че се предава.

Двамата обвиняеми били задържани от органите на полицията.

Към настоящия момент Ангел П. и Маруан Е. изтърпяват наказание „лишаване от свобода“ в Затвора - София.

Предстои делото срещу тях да продължи в Софийски районен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във