Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП приключи разследване за длъжностно присвояване

Софийска районна прокуратура приключи разследване и внесе обвинителен акт в съда срещу Маноела И. за това, че на различни дати, в София, при условията на продължавано престъпление, противозаконно присвоила чужди движими вещи – парични суми в общ размер на 3265,21 лева /три хиляди двеста шестдесет и пет лева и двадесет и една стотинки/, собственост на  „П.Ф.Б.“ ООД, които владеела - престъпление по чл. 206, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

На 15 юли 2015 г., бил сключен граждански договор между „П.Ф.Б.“ ООД и обвиняемата Маноела И. Съгласно клаузите на договора Маноела И. следвало да изпълнява функциите на кредитен консултант. Обвиняемата следвало да консултира граждани, желаещи да сключат договор за бърз кредит с дружеството, както и да приема плащания от кредитополучателите. Получените суми обвиняемата следвало да отчете в деня на получаването им на „П.Ф.Б.“ ООД в гр. София.

На различни дати през периода от 3.11.2015г. до 30.11.2015 г., при условията на продължавано престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, Маноела И. противозаконно присвоила парични суми в различен размер, собственост на „П.Ф.Б.“ ООД, по квитанции с номера и дати от горепосочения период, в общ размер на 3265,21 лева /три хиляди двеста шестдесет и пет лева и двадесет и една стотинки/.

Всички суми били предоставяни на обвиняемата Маноела И. от различни лица, за заплащане на погасителни вноски по договори за кредит, сключени между лицата и „П.Ф.Б.“ ООД.

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура по случая е образувано досъдебно производство. Спрямо обвиняемата Маноела И. е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои наказателното производство срещу Маноела И. да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във