Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП привлече към наказателна отговорност и задържа мъж за високорискови наркотици

Обвинител при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия В. Е. за престъпления по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК. Той е обвинен в това, че на 14 октомври тази година, около 13,20 ч., в София, на бул. „Черни връх“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – амфетамин и коноп, както и за това, че на същата дата, около 23,00 ч. в гр. София на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, обвиняемият държал високорискови наркотични вещества – амфетамин.

Амфетаминът и конопът са наркотични вещества поставени под контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и са включени в Списъка I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект  от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарна медицина“.

Предвид високата обществена опасност на деянието, обвинител при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за постоянното му оставане в ареста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във