Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП привлече към наказателна отговорност и задържа обвиняем за кражба от храм

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият Т. В., на 46 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена от него взломна кражба. Престъплението е квалифицирано по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

Т. В. е обвинен в това, че за времето от около 16,00 ч. на 25.10.2019 г. до около 07,30 ч. на 26.10.2019 г. в гр.София, от храм „Св. А. М.“, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на лица и имот (счупил прозорец на храма), отнел чужди движими вещи – църковни свещи, месингови свещници, евангелие с обков, седмокандилник, транзистор и парична сума, всички вещи на обща стойност 1823,41 лева, собственост на храма, от владението на А. А. представляващ църковното настоятелство на храм „Св. А. М.“, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият Т. В. е осъждан. Престъплението, за което той е привлечен към наказателна отговорност, е наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Т. В. за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във