Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП привлече към наказателна отговорност обвиняем за държане на високорискови наркотици

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Н. П., на 46 години, за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1, пр. 1 от НК.

Н. П. е обвинен в това, че на 20 октомври 2020 г., около 01,20 ч., в гр. София, на бул. „Княгиня Мария Луиза“, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – амфетамин. Обвиняемият Н. П. е многократно осъждан, последните му осъждания са отново за извършени престъпления по чл. 354а, ал. 3 от НК. Престъплението, за което е повдигнато обвинение на Н. П., е наказуемо с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 20.10.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Н. П. за срок до 72 часа. Ще бъде внесено и искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във