Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП привлече към наказателна отговорност служител на МВР за наркотици

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност служител на МВР за притежание на наркотици. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Полицаят е задържан при специализирана операция, проведена на 15 април. „Вчера е получен анонимен сигнал във „Вътрешна сигурност“ към МВР, че същият следобед се подготвя сделка с участието на полицай за продажбата на голямо количество наркотично вещество. В тази връзка е организирана съвместна акция между служители на СДВР и Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, в рамките на която този служител е спрян за проверка в района на „Студентски град“, управлявайки лек автомобил.

При проверката той е признал, че държи в себе си наркотично вещество. На лицето е извършен обиск и претърсване на лекия автомобил. „При обиска във вътрешния му джоб е намерено вещество, което наподобява кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил е намерена топка тревиста маса, наподобяваща марихуана. Непосредствено след това е направен и полеви тест на тези две вещества, който потвърждава, че те са кокаин и марихуана. Служителят от своя страна е отказал проверка с тест за наркотици. Той е бил в болничен по това време, не е изпълнявал служебните си задължения“, обясни на брифинг днес районен прокурор Невена Зартова. Старши комисар Стефан Банков съобщи, че в момента се издирва дилърът, на който полицаят е предавал наркотиците.

Задържаният служител на реда е работил в 6-то Районно управление. Имал е няколко дисциплинарни нарушения и срещу него текат няколко дисциплинарни производства.

Процесуално - следствените действия по случая продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във