Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП ще поиска постоянен арест за автоджигит, обвиняем за хулиганство

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия А. А., на 25 години, за това, че:

На 12 септември 2020 г., около 02,35 ч., в гр. София, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като при управление на моторно превозно средство не спрял на подаден от полицейски служител сигнал със стоп палка. Докато бил преследван от полицейски служители, A. A. продължил движението си с висока скорост по няколко големи столични булеварда, преминал през паркинг на търговски център, където минал през спуснати бариери, след което по бул. „Цариградско шосе“, посока център се движил в лентата за насрещно движение, впоследствие реализирал пътно-транспортно произшествие със служебен автомобил на „Специализирани полицейски сили“ и спрял. Деянието е съпроводено със съпротива срещу служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - през цялото време А. А. не се подчинил на подадени светлинни и звукови сигнали на преследващите го полицейски автомобили и създавал реална опасност за живота и здравето на другите участници в движението.

Деянието обвиняемият е извършил при управляване на товарен автомобил.

Престъплението е квалифицирано по чл. 325 ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 12.09.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на А. А. за срок до 72 часа. Днес ще бъде внесено мотивирано искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във