Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП ще поиска задържане под стража спрямо обвиняем за измама

Софийска районна прокуратура ще внесе искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К.Г. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 209, ал. 2, вр. ал. 1 от НК за това, че:

За периода от 16.07.2020 г. до 17.07.2020 г. в село Мусачево и в гр. София, в близост до клон на банка, с цел да набави за себе си имотна облага използвал заблуждението, неопитността и неосведомеността на Г.Н., относно нуждата от ремонт и подмяна на улуци и керемиди от покрив на къща с адрес в село Мусачево, както и цената за тези дейности и с това причинил на Г.Н. имотна вреда в размер на 10 000 /десет хиляди/ лева. За извършеното от обвиняемия престъпление, законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 18.07.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К.Г. за срок до 72 часа. Днес ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във