Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на хулиганство

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Михаил С. за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - надраскал некролог на следовател в Специализирана прокуратура и написал обидни квалификации върху него, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и е извършено повторно /след като е осъден за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1/ - престъпление по чл. 325, ал.4, вр. ал. 2, вр. ал. 1, вр. с чл. 28, ал. 1 НК.

Обвиняемият Михаил С. бил алкохолно повлиян, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. На 16 август 2019 г., той се намирал в София, в сградата на Специализирания наказателен съд. По същото време Т. М. била на работа като съдебен деловодител и обслужвала граждани. Около 12:20 ч. Михаил С. депозирал искане на гишето, обслужвано от Т.М. В искането си се обръщал към прокурор от Специализирана прокуратура, използвайки вулгарни думи.

Т. М. приела молбата на обвиняемия. След това Михаил С. видял, че от външната страна на гише с надпис „Деловодство на следствен отдел“, имало поставен некролог, в който се съобщавало за смъртта на следовател в Следствен отдел на Специализирана прокуратура. Михаил С. взел решение да извърши непристойни действия, с които да оскверни некролога и да изрази явното си неуважение към обществото и магистратите, като започнал да драска по него и изписал обидни квалификации върху него. Действията му били непристойни, целенасочени и демонстративни, извършени на място, на което имало поставени охранителни камери, съдебна охрана, служители на Специализиран наказателен съд, Специализирана прокуратура и граждани, поради което грубо нарушили обществения ред и били израз на явно неуважение към обществото.

Действията на Михаил С. били забелязани от Т.М., която виждайки написаното се възмутила от действията му и веднага уведомила сътрудник по охраната към Главна дирекция „Охрана“, който задържал обвиняемия до идването на екип на 5 РУ-СДВР.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Михаил С. да продължи в Софийски районен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във