Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП задържа 4 лица за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на Околовръстното край столицата

На 24 февруари 2015 г. около 17,40 часа е получен сигнал в 4 РУП – СДВР за нанесен безпричинно побой на В. Н.  на гр. София на бул. „Околовръстен път“ в гр.София. При разпореденото незабавно от Районна прокуратура-София разследване е установено, че В. Н., заедно със своя близка – М. Д., пътували с лек автомобил м. „Мицубиши Спейс рънър“ по бул. „Околовръстен път“ в гр. София. Тъй като бързали за работа, В. Н. маневрирал с управлявания от него автомобил, като преминавал от една лента в друга. При една от тези маневри водач на автомобил м. „Ауди А 8“ препречил леко движението на автомобила на В. Н., а последният подал звуков сигнал, за да предотврати настъпване на пътно транспортно произшествие. В близост до л.а.„Ауди А 8“  се движил л.а. м.“Крайслер“, който, притискайки автомобила на В. Н., го принудил да спре. Малко след това до двата спрели автомобила -„Крайслер“ и „Мицубиши“, спрял и автомобила м. „Ауди 8“, на който В.Н. свирнал с клаксон.  От „Крайслер“ - а и „Ауди“ - то излезли четири лица, които нанесли жесток побой на В.Н. Ударите са нанесени с ръце и метални палки. Едно от лицата е счупило с палка странично огледало на автомобила на В. Н., а друго лице е нанесло удари по спътничката на В. Н.

При нанесения побой на В. Н. е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона.

Извършителите на деянието са незабавно установени и задържани от органите на МВР. Установена е тяхната самоличност – М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. – служители в охранителна фирма.

Днес, 25 февруаи 2016 г., Софийска районна прокуратура привлече като обвиняеми четиримата нападатели за извършено тях в съучастие хулиганство  и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и ги задържа до 72 часа.

Предстои утре СРП да внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 26.02.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР и директора на ГД“Охранителна полиция“ –МВР за  вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във