Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП задържа мъж, подпомагал чужденци да преминат страната

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж за противозаконно подпомагане на чужденци да преминат през страната.

На 22 юни 2022 г., около 02.25 часа, на ул. „Самоковско шосе“ в района на село Кокаляне, област София, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият М. И. противозаконно подпомогнал 7 чужденци (граждани на Ирак и Сирия) да преминават в страната от Харманли до София в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Той ги е превозвал в лек автомобил марка „Опел“. Двама от тях са непълнолетни.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“.

М. И. е реабилитиран, няма адрес в София и не е трудово ангажиран. Предвид възможността да извърши друго престъпление или да се укрие, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във