Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП задържа мъж за закана с убийство и хулиганство на бензиностанция на Околовръстния път в София

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж за извършени хулигански действия и закана с убийство.

На 16 май 2022 г., около 22,00 часа, на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в София, обвиняемият Ц. Й. е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет, насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М. В. и прострелял и него в левия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Ц. Й. е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И. П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал „Ще ти пръсна главата“.

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес досъдебното производство е пратено от СГП по компетентност в СРП. До момента, в хода на разследването, са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

С постановление на прокурор за 72 часа е задържан Ц. Й., предвид опасността да  извърши друго престъпление. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във