Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП задържа в ареста осъждан измамник

На 3 февруари 2021 г., в София,  ул. „Граф Игнатиев“ № 26, в заведение, обвиняемият Н.М. с цел да набави за себе си имотна облага – сумата от 600 лева, въвел в заблуждение В.А., като се представил за старши прокурор, и заявил, че неговият кум Н.С. е зам.- главен прокурор и като такъв може да съдейства да бъде изменена мярката за неотклонение на обвиняемия М.М. от „задържане под стража“ в „домашен арест“, с което на 4 февруари 2021 г. му причинил имотна вреда в размер на 600 лева.

На 4 февруари същата година и в същото заведение, обвиняемият Н.М. отново въвел в заблуждение лицето В.А., че ще съдейства да бъдат внесени инжекции в затвора за лечението на М.М., с което му причинил имотна вреда в размер на 200  лева.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Н. М., на 35 години, който е осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по НК. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във