Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП задържа за 72 часа непълнолетен извършител на кражби в столичния кв. Витоша

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия С. Т., на 16 години,  за престъпление по Наказателния кодекс. Той е обвинен в това, че за периода 24 - 27 сеептември тази година, в София, кв. „Витоша“, като непълнолетен, който обаче е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, с три деяния, отнел чужди движими вещи от владението на различни лица, както следва:

- От лек автомобил паркиран в гараж, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – срязан мек таван на лекия автомобил, отнел чужди движими вещи – 10 лева на монети, банкнота с номинал 100 евро, банкнота с номинал 100 долара и чифт слънчеви очила от владението на М. Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

- От гаражна клетка, обособена като офис помещение, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот  - взломена входна врата, е отнел чужди движими вещи – лаптоп, чанта за лаптоп, бинокъл и други вещи от владението на Е. Б., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

- От паркиран лек автомобил, отнел чужди движими вещи – 10 лева на монети, слънчеви очила, три секретни ключа и ключодържател от владението на С. И., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Престъплението, за което С. Т. е привлечени като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до три години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 07.10.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на С. Т. за срок до 72 часа. Днес ще бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във