Параграф22 Daily

§22 Новини

СРП задържа за срок до 72 часа обвиняем за обсебване на лек автомобил

Привлякоха към наказателна отговорност обвиняемия А. В., на 57 години, за престъпление 206, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК. Той е обвинен в това, че на 15 октомври 2020 г. в София, бул. „Симеоновско шосе“, противозаконно е присвоил чужда движима вещ  - лек автомобил, собственост на С. П., която владеел на основание устна договорка за закупуване на автомобила. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като А. В. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

Обвиняемият А. В. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като част от осъжданията са за престъпления против собствеността. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на А. В. за срок до 72 часа. Утре, 28.10.2020 г., ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във