Параграф22 Daily

§22 Новини

СРС оправда зам.-министъра на транспорта Ангел Попов за измама

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов е оправдан по воденото срещу него дело за измама, което започна през 2018 г. Това реши състав на Софийския районен съд (СРС) с председател Цветелина Михайлова, съобщава "Лекс". Преди година съдът отказа и да отстрани Попов от поста му, който той зае като номинация на "Обединени патриоти".

Прокуратурата започна разследване срещу него през 2017 г. и по-късно го предаде на съд за това, че през 2012 г. е измамил собственик на транспортна фирма. Според обвинението Попов му казал, че срещу 8000 евро служители от транспортното министерство ще уредят компанията му да получи четири разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

Тогава Попов нямал нищо общо с работната група в министерството, която била упълномощена да разпределя този вид разрешителни и затова той беше обвинен в измама. Прокуратурата твърдеше в хода на делото, че подсъдимият е създал невярно впечатление у управителя на фирмата, че може да повлияе върху решението на работната група, като предаде различни суми на някои от членовете ѝ. Оказа се обаче, че посочените от Попов лица въобще не са били част от въпросната работна група. "Няма свидетели, няма белязани пари, няма никакви доказателства. Има един човек, който е с доста сериозна слабост към алкохола, който е подал сигнал, когато Ангел Попов е назначен за зам.-министър", защити го пък лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във