Параграф22 Daily

§22 Новини

Стачкуват и шивачките от “Интендантско обслужване”

Шивачките от Интендантско обслужване ЕАД - Калофер не работят за втори пореден ден, съобщи кметът на община Калофер Румен Стоянов. Вчера сутринта работниците обявиха гражданско неподчинение като поискаха да им бъдат изплатени накуп всички дължими възнаграждения - остатъка от заплатите за май, юни и юли. След това те веднага получиха заплатите си за май и част от заплатата за юни. Остава заплатата за месец юли. Вчерашният и днешният ден им бе даден като компенсация, но работничките са заявили, че утре отново няма да работят докато не им бъдат изплатени всичките задължения.


Напрежението там не е от вчера, а от години и Министерството на отбраната знае за за проблемите. Работниците искат смяна на директорката Соня Неделчева заради отношението й към тях. Те искат да се знаят и за всички злоупотреби в завода и защо той продължава да е в такъв вид.


От вчера в предприятието е започнала проверка от военното министерство. Засега поръчки за работа има, но не им се плаща.


Интендантско обслужване ЕАД - Калофер е държавно предприятие с принципал Министерството на отбраната, което шие униформи за Българската армия, но работи и по други поръчки от български и чуждестранни фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във