Параграф22 Daily

§22 Новини

Станишев и Доган са част от олигархията

У нас вече няма разграничение между бизнес групировки и политически партии, всичко е подчинено на това какви 5 лева можем да вземем днес, заяви пред Би Ти Ви бившият депутат от БСП и лидер на вътрешнопартийното Движение 21 Татяна Дончева. Политическите партии никъде по света не са идеално чисти, имат отношения с бизнеса - някъде в рамките на приличието, някъде не са. Когато загубят чувство за достатъчност, става някой скандал, свързан с корупция, и политическите сили, допуснали зависимости, търпят негативи на следващите избори.


На въпрос кои са олигархичните кръгове в страната, Дончева заяви: Ясно е, че основната групировка е КТБ, и двете партии от управляващото мнозинство - кръгът на Станишев и на Доган и Делян Пеевски, са на практика една група.


По думите й КТБ и управляващите са свързани от много сделки в миналото, като се започне от мултиплексите .Когато си отиваше Тройната коалиция, свършвахме със сградите на НАП. Защо се отказаха от златната акция на БТК - за да стане Цветан Василев едноличен собственик. БСП казва, че е социална партия. Защо държи такова поведение с Български пощи - държи хора на нощни смени с 300 лв. заплата - защото са конкуренция на нещо, което КТБ смята да прави.


Другият е ТИМ-аджийския, с когото са свързани отново двете управляващи. ГЕРБ играеше със същите играчи - бяха в прекрасни отношения 4 години


При смяна на властта и позициите обаче се обръща палачинката. Дори в тази разправия с Бого Манчев пак прозира КТБ. Един приятел ми каза - може да изядеш 1 пържола, 2 пържоли, 5 пържоли, но 500 не можеш. КТБ в последно време се мъчи да покаже, че може да изяде 500 пържоли. Богомил Манчев е последната пържола, смята Дончева.


По думите й БСП и ДПС са загнили заради обвързаността си с бизнеса. Тя обеща, че още малко името й ще бъде свързвано със социалистите в този им вид. Дончева вече обяви, че подготвя нов политически проект, но не се ангажира с дата.


За да коментира поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов в последните дни, Дончева цитира поговорката Замъчила се планината и родила мишка.


Надлъгването в парламента по вота на недоверие към правителството тя вкара в категорията хашлашко поведение , а цялата шумотевица според нея може да спечели на България Нобелова награда за идиотизъм. Това, което извърши ГЕРБ и Бойко Борисов, е абсолютно малоумие - да провали собствения си вот. Още по-малоумно е след като си се провалил, да кажеш - Аз съм победител , без да те пита никой. Идиотско беше, защото стана ясно от истеричните обяснения на Бойко Борисов, които звучаха вчера, че по този начин искал да даде знака, че това мнозинство не може без Атака .

Facebook logo
Бъдете с нас и във