Параграф22 Daily

§22 Новини

Станишев удари рамо на Мишо Шамара

Лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев защити в пленарната зала рап певеца Мишо Шамара и заяви, че алтернативата пред всеки българин е свобода или ГЕРБ.


Повод за декларацията от името на левицата беше информацията, че в прокуратурата еnbsp; образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа е извикан днес на разпит като свидетел заради общата им песен Бяло, зелено и червено. Станишев цитира част от текста на песента Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!.


Председателстващият заседанието Анастас Анастасов, който е от ГЕРБnbsp; поиска лидерът на БСП да продължи и с останалата част от текста, където се използвали обидни сравнения за цветовете на националното знаме, но Станишев продължи с декларацията. Той предложи промени в конституцията, с които да се запише, че пожизнен премиер е Бойко Борисов, че гражданите имат пълната свобода да изразяват безусловната си подкрепа за правителството и партия ГЕРБ, че България се нарича не РБългария, а БББългария, а гербът е лъв с бухалка и сноп гербери в зъбите, увенчан с полицейска фуражка.Замислете се в каква държава живеем днес, призова Станишев. Аз също споделям отношението Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба, нека съответните институции се самосезират и предприемат незабавни действия срещу мен, заяви лидерът на БСП. Спрете това безумие, защото е ясно, че се изпълнява политическа поръчка на ГЕРБ, каза той.


Димитър Лазаров от ГЕРБ отговори, че е срамно в пленарната зала да се извършва такава гавра с българската конституция, и то от представител на партия, която иска да излъчи президент на ПЕС, Странно е, че точно отляво най-често се говори за независимост на съдебната система, а в същото време излиза представител на БСП и държи сметка защо е образувано производство, коментира Лазаров. Очевидно този подход е характерен за тези хора, отбеляза той и посочи, че това е подигравка със съдебната система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във