Параграф22 Daily

§22 Новини

Старият Карастоянов опита да ме блъсне с кола, твърди вдовицата на Отвертката

Владимир Карастоянов направи опит да ме блъсне с колата си, заявява пред съдия Йоланда Цекова в Кюстендил вдовицата на Николай Радев-Отвертката - Милена. Младата жена поиска от Окръжния съд да издаде ограничителна заповед срещу фамилията Карастоянови - бащата Владимир и двамата му синове Николай и Иван.


Делото бе образувано по молба на Милена Русева, която посочва на 17 юни т.г., че се чувства застрашена и настоява съдът да издаде ограничителна заповед, съобщава в. "Вяра". Дали обаче това ще стане, ще се реши в края на октомври, за когато е насрочено следващото заседание по делото.


В съдебна зала се явиха Милена Стоянова, както и двама от обвиняемите - Владимир и Иван Карастоянови. Другият обвиняем - Николай Карастоянов, е претърпял сложна операция, което направи невъзможно явяването му пред магистратите. В рамките на заседанието Милена обясни мотивите си да поиска закрила. Тя разказа, че е имало няколко срещи с обвиняемите, дори е имало случай, при който един от тях е искал да я блъсне с автомобила си, а свидетели са й предали отправена заплаха към близките на убития Николай.


Двамата Карастоянови подчерта, че нямат отношение към молителката, не са се срещали лично с нея и не са разговаряли. Не един път след станалото на 11 март роднините на Отвертката са заявявали, че се страхуват за живота си. 27-годишният Радев почина след скандал и сбиване с Владимир Карастоянов и синовете му - Николай и Иван, в заведението "Колата" в Дупница.


По-късно срещу тримата беше повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство, извършено в съучастие. И тримата задържани към момента са на свобода. Владимир и Иван Карастоянови бяха пуснати с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Седмици по-късно и Николай, бащата на Владимира, заради която стана и клането, беше пуснат от ареста.


За свободата си той плати 3000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във