Параграф22 Daily

§22 Новини

Старши комисар Ивайло Антонов е новият директор на ОДМВР - Монтана

Със заповед на министъра на вътрешните работи старши комисар Ивайло Антонов е назначен за директор на ОДМВР – Монтана. В системата на МВР работи от 16 години, като е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР и ГД „Борба с организираната престъпност“.

При представянето на новия ръководител пред състава на дирекцията главният секретар на МВР очерта като тревожни тенденциите, свързани с минималното увеличение на престъпността в областта като цяло – с 3% за първото 6-месечие. Регионът се характеризира с битова престъпност, кражби от жилища и дворове, където увеличението е 8%. Стратегията на професионалното ръководство на МВР за справяне с това предизвикателство е увеличение на служителите, ангажирани с непосредствено противодействие на престъпността и охрана на обществения ред. В резултат на организационните промени в област Монтана е увеличен броят на служителите, ангажирани с патрулно-постова дейност в областния град и във Вършец.

Главен комисар Георги Костов изказа благодарност към досегашния директор на ОДМВР - Монтана старши комисар Иван Георгиев.  По повод  пенсионирането му, както и за показани високи резултати в служебната дейност, той е отличен от вътрешния министър Румяна Бъчварова с почетен знак на МВР ІІ степен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във