Параграф22 Daily

§22 Новини

Стартира гражданска кампания срещу неправилното паркиране

Гражданска кампания срещу неправилното паркиране в централната градска част стартира днес първо в град Плевен. Инициативата е на работна група на Северозападния регион по проект „Демократична работилница” - обучение за активни граждани, и се осъществява с подкрепата на Община Плевен.

Целта на кампанията е да повиши гражданската чувствителност към проблема, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

Мотото на кампанията е „Освободи тротоара и пешеходната пътека. Това ще помогне... на майките с колички, на възрастните хора, на инвалидите, на децата, да си отговорен шофьор, да си съвестен гражданин, да спазиш закона, да не бъдеш глобен”. Текстът е изписан на пипалата на малко паяче, което е символ на инициативата. То е избрано не само като предзнаменование на щастие, на положителни емоции и правилни решения в живота.

Паякът е най-умелият тъкач на всички времена и ненадминат творец, което е зявката за добронамереността на кампанията, считат нейните автори.
Дванадесет ученици от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен ще поставят днес и на 26 март листовки с мотото и символа на инициативата - паячето, на предните стъкла на неправилно паркирали автомобили в централната градска част. Младежите са облечени със светлоотразителни жилетки и обозначени с логото на кампанията. Техните маршрути са по бул. „Русе” и „Г. Кочев”, улиците „Хаджи Димитър”, „Дойран”, „Цар Симеон”, „Ресен”, „Катя Попова”, „Ниш”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във