Параграф22 Daily

§22 Новини

Стоян Мавродиев дава на съд Димитър Ламбовски заради рекет и заплахи

Бившият изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев е наел гръцки адвокати, които от две седмици работят по жалба за изнудване срещу бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. Това твърди самият Мавродиев в отворено писмо до медиите. По думите му, вече са събрани доказателства за отправени от Ламбовски заплахи към него - за поискан рекет в особено големи размери.

Името на бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски нашумя в последните дни,след като докладва на лидера на "Да, България" Христо Иванов за разговор с Маджо по време на живо излъчване от протеста на Орлов мост.

Ето какво пише Мавродиев в писмото:

Обръщам се към вас по повод клеветническата кампания, подета срещу мен от Димитър Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

След огромния публичен конфуз за председателя на партия "Да, България" и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпространени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици.

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция - искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности. Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във