Параграф22 Daily

§22 Новини

Столичани набрали вчера над 540 пъти тел. 112

Директорът на "Национална система 112" Стоян Граматиков съобщи, че от 14 ч. вчера до 8 ч. днес на спешния телефон са подадени 548 сигнала от софиянци. Най-многобройни след унищожителната градушка са сигналите, свързани с паднали дървета - 224 за София, предаде БНР.


"Не са малко и тези, свързани с наводнени сгради, мазета, пътища - 88. Има и сигнали за счупени стъкла на сгради и автомобили - 32. Първите сигнали започнаха да постъпват след 14 часа, най-вече за счупени дървета от силния вятър", обясни директорът на тел. 112.


Стоян Граматиков каза, че са приемани сигнали през цялото време, но прави впечатление, че някои хора имат нереални очаквания от системата 112.


"Те очакват тя да играе ролята на застраховател - да им изплати щетите и да отстрани проблемите. Правят впечатление и странни сигнали, които на фона на общата картина са несериозни. Например: "Имам малко вода в колата, елате да ми я отводните" , допълни той.


Стоян Граматиков каза още, че не е имало проблем с комуникацията в центровете на тел.112. Приети са всички сигнали на гражданите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във