Параграф22 Daily

§22 Новини

Столичанин спретнал в апартамента си модерна оранжерия с марихуана

Модерна оранжерия за марихуана е открита в апартамент в столичния кв. „Драгалевци”, съобщават от пресцентъра на МВР. Полицията е задържала 30-годишен мъж, който е криминално проявен и осъждан за престъпления с наркотици. Служителите на реда са го обискирали и са намерили хартиена сгъвка с растителна маса, мобилни телефони и пари. След това претърсили и апартамента, където мъжът живеел. В него имало обособена домашна оранжерия за марихуана, оборудвана с модерни технически средства и препарати за отглеждане на растенията.

Подходящата среда за марихуаната се осигурявала с нагряващи лампи, влагомери, трансформатори, вентилатори, вентилационна система с въздуховоди, система за капково напояване и торове. Униформените открили 48 саксии със засадени растения, които били високи около метър.

От апартамента полицаите са иззели още електронна везна и 631 г суха растителна маса, реагирала при наркотеста на марихуана.

Младият мъж е привлечен като обвиняем. Софийският градски съд му е наложил мярка „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във