Параграф22 Daily

§22 Новини

Столична община спечели делата за премахване на два незаконни обекта в Борисовата градина

Автокъща "Капитолия“ и ресторант "Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина след дълги съдебни спорове. Столична община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

Сагата е дълга, води се от години от екипа на кмета на София Йорданка Фандъкова и на главния архитект". Това обясни в интервю пред "Хоризонт до обед" Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет: "Именно със заповеди на главния архитект са инициирани производства. Случаите с автокъща "Капитолия“ и ресторант "Веселото село“ са два различни казуса. През август 2018 година общината е предприела необходимото, като със заповед е разпоредено премахването на незаконния строеж на ресторант "Веселото село“.

Близо три години и половина по-късно, след изчерпване на всички възможни опити за обжалване от страна на собствениците ползватели, съдът прие, че общината е права, че обектът трябва да бъде премахнат като незаконен и затова вече тази заповед е влязла в сила, като в момента е даден срок за доброволно изпълнение и ако собствениците не премахнат сами ресторанта, то предстои общината да направи това със свои сили".

Facebook logo
Бъдете с нас и във