Параграф22 Weekly

§22 Новини

Столичната полиция ще гарантира абитуриентските балове

СДВР ще осигури охраната на обществения ред и спазването на правилата за пътното движение по време на наближаващите абитуриентски балове. Гарантирана е и сигурността на различни дейности и инициативи, които предстои да се проведат на територията на София през идната седмица, увериха ръководните служители на столичната дирекция комисар Младен Маринов, заместник-директор на СДВР, главен инспектор Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция" - СДВР, гл. инспектор Иво Писанов, началник на отдел "Пътна полиция" и главен инспектор Радослав Стойнев, началник на сектор към отдел "Охранителна полиция".


Планирани са мерки и организация на служителите за осигуряване на безпрепятственото протичане на абитуриентски балове, които са насрочени основно за дните около празника на Св.св. Кирил и Методий и изборния ден - 25 май. Вече са проведени срещи с директорите на 123 училища, определени са точните маршрути за придвижване на завършилите гимназисти при засилени мерки за сигурност и полицейско присъствие.


76 са увеселителните заведения, заявили официално, че организират абитуриентски празненства. Проведени са срещи с охранителните фирми, обслужващи споменатите обекти, дадени са предписания за недопускане на противообществени прояви. Най-важните от тях - да не се надвишава капацитета на заведенията, да не се допуска посещение на малолетни и непълнолетни след 22 часа, да не се внасят забранени предмети и др.


На съвместни срещи между служители на СДВР, Регионалния инспекторат по образованието - София град и Столичната община е взето решение сборните пунктове на абитуриентите да бъдат изнесени извън училищата. Основните места, на които те ще се събират са залите "Универсиада" и "Фестивална" , Националния исторически музей и храм-паметника "Св. Александър Невски" . Служители от столичния КАТ ще се грижат за пътната безопасност по маршрутите и ще следят за нарушения. Предвидено е да бъдат използвани мобилните камери, а заснетите нарушители ще бъдат санкционирани на по-късен етап.


През тази седмица предстои провеждането и на зрелостните изпити за 12-и клас, за което също е създадена организация за обезпечаване сигурността във всички райони на столичния град. Най-много са заявените балове на 24 и 25 май, което съвпада и с провеждането на изборите за европейски парламент. По този повод е издадена заповед на кмета на София за забрана за употреба и продажба алкохол в района на изборните места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във