Параграф22 Daily

§22 Новини

Столични полицаи задържаха 18-годишен автор на серия кражби

Служители от Осмо районно управление задържаха извършител на серия домови кражби в района на Панчарево. Той е осъществявал престъпните си начинания по идентичен начин, като взломявал прозорците на набелязаните жилища.

Работата по случая започнала след сигнал на 15 май от 44-годишен жител на Панчарево, който съобщил в районното управление, че между 8 и 14 часа същия ден от дома му са откраднати два преносима  компютъра, три скъпи мобилни телефона, айпад, фотоапарат с два допълнителни обектива, 370 евро и разни други дребни вещи.

По случая било образувано досъдебно производство. В хода на проведени оперативно издирвателни мероприятия бил установен и задържан извършителят - В.М./18г./, жител на Панчарево. От направената полицейска справка станало ясно, че младежът е с множество криминалистически регистрации за кражби. Той бил задържан в районното управление за срок до 24 часа.  В хода на разследването се установило, че младежът е автор на още две кражби от жилища в района.

На 18 май от къщата на 58-годишен мъж, чрез взломяване на прозорец били откраднати телевизор и фотоапарат. Ден по-късно 39-годишен жител на Панчарево установил, че  от дома му липсват таблет и бижута. Голяма част от откраднатите вещи били намерени и иззети. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, на В.М. било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във