Параграф22 Daily

§22 Новини

Страх в София и нови заплахи за живота на Цветан Василев

Говорител на съда в Белград неофициално заяви, че Цветан Василев вчера вечерта е разпитан от съдия следовател. Адвокат обяви, че има нови заплахи за живота му.


Неофициално от Висшия съд в Белград казаха за БНР, че няма официален срок за завършване на казуса, но при всички положения той е спешен.


Прокуратурата очаква днес официално уведомление от Сърбия, че Цветан Василев наистина се е предал на полицията в Белград. Вчера това беше потвърдено и от адвоката на Василев, но официалното уведомление е важно, защото след като българските прокурори го получат, започва да тече процедурата по екстрадирането на Василев от Белград. Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев заяви, че това може да отнеме от 18 до 40 дни.

Многотиражното издание "Блиц" от Белград, като се позова на свой източник съобщава, че банкерът е щял да бъде арестуван до часове. Сръбската полиция го е следила и е знаела, че той е сменил няколко хотела, а последната му среща е била в ресторант в сръбската столица, след която той е решил да се предаде на властите.
В белградските издания пише, че Цветан Василев се е криел в района на Парачин и Кралево и се е страхувал за съдбата си, предаде пък БНР. Освен това медиите са категорични, че Цветан Василев е предизвикал най-голямата банкова криза в България за последните 15 години.
Междувременно един от адвокатите на банкера - Константин Симеонов, заяви пред Нова телевизия, че имало нови сигнали за поръчка той да бъде ликвидиран.
"Има такива заплахи от самото начало, но има и данни за по-пресни действия от страна на някои хора, засега, доколкото знам, става дума за обещание за плащане, за поръчка”, каза лаконично защитникът на Василев и отказа повече подробности като уточни, че засега не са подавали жалба в прокуратурата, както за първите заплахи. В отговор на въпрос дали отново те са свързани с отношенията между банкера и Делян Пеевски, Симеонов отговори: "най-вероятно".

Facebook logo
Бъдете с нас и във