Параграф22 Daily

§22 Новини

Страните, въвели санкции срещу Русия стават агресори, забраняват им консултанския бизнес

В Държавната дума – долната камара на руския парламент, е внесен за разглеждане законопроект, който - ако бъде приет, ще доведе до обявяване на държавите, въвели преки или косвени санкции срещу Русия за страни –агресори , съобщава информационната агенция РИА „Новости“. „Като отчитаме агресивното и непартньорско поведение на държавите, въвели санкции по отношение на Руската Федерация, нейните граждани и руски юридически лица, законопроектът въвежда понятоието „страна-агресор“, се казва в пояснителната записка към законопроекта.

Гражданите на „страните-агресори“ и регистрираните в тези страни юридически лица занапред ще попаднат под забраната да се занимават в Русия с одиторски, юридически или консултански услуги. Аналогични ограничения се въвеждат и за руски юридически лица - дъщерни или зависими от структури в страните-агресори.

„Пазарът за консултански услуги в Русия достигна през 2013 г. обем от над 90 млрд рубли и той на 70% принадлежи на чуждестранни компании“, отбелязват авторите на законопроекта Евгений Федоров, Антон Романов (двамата депутата от управлямващата партия „Едина Русия“) и Сергей Катасонов (ЛДПР).

Facebook logo
Бъдете с нас и във