Параграф22 Daily

§22 Новини

Странно: Нови 150 непоръчани машини се появиха на столичното летище

Нови 150 машини за гласуване се намират на столичното летище. Централната избирателна комисия не е знаела за тях и е научила от прокуратурата, заяви пред БГНЕС Димитър Димитров, заместник-председател на ЦИК.

Прокуратурата е уведомила ЦИК за нови 150 машини за гласуване, които се намират в митнически склад на територията на летище София. В събота една от политическите сили алармира, че има 228 машини, с които могат да се манипулират предстоящите избори. „Многозначително е, че се появиха 228 машини, а сега 150“, коментира още Димитров и добави: „Един колега попита трябва да дочакаме 1000, за да реагираме, това е в рамките на шегата. Нямаме никакво отношение, нито знаем за това“

От "Сиела Норма", която е вносител на устройствата за гласуване, съобщиха, че 150-те машини на летището били за резервни части. На тях нямало качен софтуер и не могат да се ползват за гласуване. "Уведомихме прокуратурата и тя ни даде разрешение да ги закараме на склад. А прокуратурата е уведомила ЦИК", съобщават още от компанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във