Параграф22 Daily

§22 Новини

Стратегията срещу битовата престъпност в малките градове е добро начало

Със стратегията за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, бе сложено едно изключително добро начало. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов, предаде Агенция "Фокус". „Началото дойде и с промяната на остарялата инструкция за патрул - постулат номер 9, бе дадена възможност за гъвкаво опериране, с вече наличните средства. Това е факт, който не бива да е подценяван", заяви главният секретар Георги Костов.

„Според мен лекият недостатък идва от там, че беше дадена прекалено голяма оперативна самостоятелност на областните дирекции - да организират комуникацията с органите на местната власт. По отношение на жандармерията и нейното ползване, главният секретар Костов каза, че жандармерията е едно организирано подразделение на МВР и там, където бива използвана - операцията не завършва с провал”, уточни Костов.

"Казваме, че битовата престъпност е функция на бюджетна недостатъчност. Жандармерията я бяхме насочили към битовата престъпност, а сега жандармерията е повече ангажирана със затваряне на престъпленията, които нанасят тези щети за бюджета", коментира още главният секретар на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във