Параграф22 Daily

§22 Новини

Стрелба срещу ескорта на Ердоган в Истанбул

Упорито се тиражират твърдения за открита стрелба рано тази сутрин по разположените охранителни постове на полицията по маршрута на движение в Истанбул на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).


Ердоган пристигнал на летище Сабиха Гьокчен в Истанбул със специалния правителствен самолет АНА в 01.15 часа и потегли с кортежа си към жилището си в квартал Късъклъ . Както е обичайно, полицията взела охранителни мерки по маршрута за движение на Ердоган в Истанбул и намиращите се мостове по него.


Срещу очакващите конвоя на Ердоган екипи на специалните подвижни полицейски части и цивилни полицаи, разставени на моста Мустафа Кемал , са открити няколко последователни изстрели с огнестрелно оръжие. Стреляно е от улица 3001 , на разстояние от около 100 метра. Полицаите са залегнали на земята и са поискали подкрепление. На мястото на стрелбата пристигат много полицейски екипи с бронежилетки от силите за специални операции. Веднага след стрелбата конвоят на Ердоган преминава през моста Боазичи , (първият висящ мост над Босфора), намиращ се под моста Мустафа Кемал , като достига безпроблемно до жилището в квартал Късъклъ .


На мястото на стрелбата са открити 7 празни гилзи, силите за сигурност осъществяват широкомащабна операция за завяване на стрелеца/стрелците. Специални екипи подробно изследват с часове мястото на стрелбата и на самия мост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във