Параграф22 Daily

§22 Новини

Стрелба в град Провидънс - САЩ. Деветима са ранени

Деветима души са ранени при стрелба снощи в столицата на американския щат Роуд айлънд, определена от местната полиция като най-голямата в историята на града, предаде Асошиейтед прес. От деветимата пострадали трима са в критично състояние след стрелбата, избухнала малко преди 19 ч. снощи, съобщи пред журналисти началникът на полицията в Провидънс полковник Хю Клемънтс, който беше на местопрестъплението. Полицейският началник каза, че са били използвани много оръжия и става дума за "продължаваща вражда" между групи, известни на властите.

Стрелбата започнала с изстрели от автомобил срещу къща в югоизточния квартал Уошингтън парк. Човек или хора вътре в къщата отвърнали на огъня. Очевидци казаха, че извън къщата са произведени много изстрели. Полицейският началник по-късно уточни, че е стреляно няколко десетки пъти. По земята е имало няколко десетки гилзи.

За момента не са извършени арести, тъй като разследването е в начална фаза. Детективи разпитват ранени в болниците. Пострадалите са на възраст между 19 и 25 години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във