Параграф22 Daily

§22 Новини

Стрелба в метрото на Летище София

Пред DarikNews.bg директорът на Метрополитен ЕАД Стоян Братоев обясни, че не става въпрос за тероризъм, а за семеен проблем. По първоначални данни мъж е стрелял по жена си в метрото, а после и по себе си. По информация на Спешна Помощ, мъжът е починал, а жената, на видима възраст около 50 години, е била в извънредно тежко състояние. Тя е интубирана на място, а впоследствие е откарана към МБАЛ "Св. Анна“.

Жената е с опасност за живота, заяви говорителят на МБАЛ „Св. Анна“ Антон Луков. Тя е с две огнестрелни рани – едната е в лявата част на гърдите и друга в главата. Лекарите в спешното отделение се борят за живота ѝ. От СДВР обясниха, че мъжът и жената са намерени в безпомощно състояние във влака. Сигналът е подаден от служител на Метрополитен ЕАД.

От Спешна помощ заявиха, че в 14:24 часа към тях е подаден сигнал за 2 пострадали лица на метростанция "Летище София". Линейка тръгва веднага и пристига за 9 минути. След нея са изпратени още две линейки на Спешна помощ. На място екипите установяват починал мъж на видима възраст между 50 - 60 години и жена на около 50 години, простреляна в главата и корема. Тя е била в изключително тежко състояние.

Осигурено е извозване до летището с автобус 84. Не е нарушена и работата на летището.

Към мястото пътува градският прокурор на София Илиана Кирилова, която ще даде брифинг пред медиите. Изясняват се фактите и обстоятелствата по случая. Районът е отцепен от полицията, на място има и линейки. Метрото не се движи в участъка, докато текат следствените действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във