Параграф22 Weekly

§22 Новини

Стрелбата във военната база в Тексас устроена от психясъл войник

Командирът на военната база "Форт Худ" в американския щат Тексас генерал лейтенант Марк Мили съобщи, че стрелбата на нийната територия е устроена от войник, който през 2011 година е служил в Ирак и който е бил диагностициран с посттравматичен стрес, предаде РИА Новости.


"Не знаем неговите мотиви, но знаем, че той е имал проблеми с психическото здраве и е бил подложен на лечение", каза генералът. Освен това стана известно, че малко преди произшествието войникът е уведомил ръководството на базата, че е получил мозъчна травма.


По данни на командира, стрелбата е бил извършена с полуавтоматичен пистолет 45-ти калибър, който войникът е придобил преди инцидента и е внесъл тайно на територията на базата.


Полицията пък е задържала друг заподозрян за стрелба - този път на територията на университета в американския град Кент, съобщиха от елитното висше учебно заведение.


Заподозреният за днешния инцидент е бил задържан на територията на кампуса, затова местната полиция смята, че вече не съществува опасност за студентите и служителите в университета, се казва в съобщението, публикувано на сайта на учебното заведение.


Уточнява се, че заподозреният е афроамериканец, у когото е открит пистолет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във