Параграф22 Daily

§22 Новини

Стрелецът от Лясковец с ново обвинение - за опит за убийство на трима командоси

На стрелеца Петко Петков от Лясковец беше повдигнато ново обвинение - за опит за убийство на трима служители от Специализирания отряд за борба с тероризма. Досега 53-годишният Петков бе обвинен за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и за незаконно притежаване на боен арсенал. Според експертизите при проведената през март акция за изземане на незаконното му оръжие барикадиралият се в дома си Петков е произвел 40 изстрела, в резултат на което застрелял един и ранил други трима спецполицаи.

Днес призованият в следствието във Велико Търново Петков е отказал да дава показания. Той е докаран от Ловешкия затвор, където изтърпява мярката си за неотклонение "задържане под стража", съобщи БНР.

На 11-и декември започва предявяването на събраните по време на разследването материали на Петков и на пострадалите при акцията. Досъдебното производство е пред приключване и ако страните не предявят нови искания за събиране на доказателства, се очаква до края на годината прокуратурата да внесе във Великотърновския окръжен съд обвинителния акт срещу Петков

Facebook logo
Бъдете с нас и във