Параграф22 Daily

§22 Новини

Строг затвор за младеж, обирал училищни съблекални

Варненският районен съд наказа 23-годишен младеж за кражба на вещи от училищна съблекалня. В процедура на съкратено съдебно следствие 23-годишният Г. Георгиев призна, че на 19 ноември 2013 година е отмънал два мобилни телефона, маркови дънки, 2 портмонета с пари и лични документи  на ученици от съблекалня към физкултурен салон на централно варненско училище.

Той отишъл до училището заедно със свой познат и под предлог, че трябва да види братовчед си влязъл в сградата. След това проникнал в съблекалнята и докато учениците били в час по физическо възпитание, необезпокояван ошушкал оставените там дрехи и багаж.

Впоследствие дал единия от откраднатите мобилни телефони на своя придружител, а другия задържал у себе си.  По-късно по записи от охранителните камери в гимназията и справки от мобилните оператори е бил установен извършителят на кражбата.

23-годишният Георгиев има предходна съдимост. Сега той беше осъден на година и 4 месеца затвор, при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във